• Marinka Portier Lion King Bali rode t-shirts
  • Marinka & Frankie, oprichters
  • Frankie Portier Lion King Bali weeshuis okt 2016 sushi
 

Lion King

 
Curriculum vitae:

 
Frankie David Portier

 

Geboren 10 maart 1964 in Harlingen

Heao Bestuurlijke Informatiekunde diploma                                 

Drie jaar theologische opleiding met diploma            

Laatste job: Manager Kwaliteitszorg (ISO 9001)

Frankie, zomer 2016                                                  

 

   

 

 Marinka Portier-Vonk

Geboren 26 mei 1970 in Den Helder

Secretaresse- en Public Relations diploma Hogeschool Alkmaar

Drie jaar theologische opleiding met diploma 

Laatste job: secretaresse Marine Arbo-arts

Marinka, zomer 2017

 

Een jaar van ons leven geven voor sociaal werk, een soort sabatical. Begin 1999 verkochten we al onze bezittingen, namen ontslag van bovengenoemde banen en vertrokken op 15 juni 1999 naar Bali.

Nadat we gesetteld waren, gingen we op zoek naar onze taak. Het bleek dat we al snel inzetbaar waren, want vele vluchtelingen van Timor & Lombok vluchten naar Bali. We nemen een 13 jarig meisje (Febe) in huis, die met haar ouders en broer van Timor zijn gevlucht en krijgen zo ingang in het Timorese vluchtelingenkamp. Maaltijden bereiden en het brengen van kleding en schoenen voor de vluchtelingen uit Timor en het huren van huizen en het neerzetten van een gebouw voor de vluchtelingen uit Lombok houdt ons bezig.

Na verloop van tijd komen we in contact met de straatkinderen van Singaraja. We vangen ze op middels een programma (4 dagen per week) en noemen het Missie Lion King, de vertaling van onze nieuwe thuisstad Singaraja. Gedurende dit jaar op Bali overladen we deze kinderen met liefde, tederheid en zorg. Na dit eerste jaar zijn we gedwongen om terug te keren naar Nederland en het valt ons heel zwaar om deze straatkinderen achter te laten.

We ervaren een roeping op ons leven om verder te gaan met dit werk. Project Lion King was geboren. Enkele maanden later zijn we  voorgoed teruggegaan naar Singaraja om ons project vorm te geven.


Ayu & Charles

In 1999 leerden we Ayu kennen en direct viel ons op hoe praktisch en snel Ayu is in het regelen van dingen.  Toen we in 2001 met het weeshuis begonnen, vroegen we of Ayu ons wilde helpen. Ze gaf haar baan in de verpleging op. In 2006 namen we ook Charles als staflid aan. Charles en Ayu werden verliefd. Later zijn ze getrouwd en zijn trotse ouders van Devina en Kevin.

Devina, Charles, Ayu en Kevin, zomer 2016

Het Lion King Bali weeshuis werkt niet met vrijwilligers, studenten of stagiaires. We werken alleen met onze Indonesiche staf en onze eigen studenten, die o.a. de taal, cultuur en werkwijze kennen. De kinderen hebben reeds een vol schema. Zie bezoekers informatie indien u een bezoekje wilt brengen, wat wij altijd erg op prijs stellen.