• Verbouwing kindertehuis, Opbouw 1e verdieping – meiden slaapkamers
  • Bouw bejaardenhuis
 

Route

We vinden het gezellig als er Nederlandse sponsors langskomen. Al het bezoek / visite (inclusief bekenden) is alleen mogelijk op afspraak via Email. Afspraken kunnen nooit via onze staf/kinderen of via chauffeurs worden geregeld.

Het Lion King Bali weeshuis kan niet en zal niet werken met vrijwilligers, studenten of stagiaires, ook niet gedurende een (halve) dag. We werken alleen met Indonesische staf en onze eigen Lion King studenten, die o.a. de taal, cultuur en werkwijze kennen. Onze kinderen hebben reeds een vol schema.

 

BEZOEK WEESHUIS
 

Donateurs en vrienden zijn van harte welkom om ons te bezoeken, alleen op afspraak. Graag horen we via Email van te voren wanneer (maandag t/m vrijdag), jullie langs willen komen, zodat we kunnen kijken of bezoek mogelijk is in die periode.

 

[email protected]

We kunnen geen tripjes / evenementen / spelletjesdagen organiseren voor donateurs en onze kinderen. Een dagje op bezoek / meelopen door bijvoorbeeld studenten is niet mogelijk. Tevens kunnen gasten niet overnachten in het weeshuis en kan het weeshuis geen groepen (studenten) ontvangen; dit om de rust, veiligheid en privacy van de kinderen en staf te waarborgen. De kinderen hebben hun eigen dagelijks ritme, zoals huiswerk maken, meehelpen met koken / schoonmaken of een middagdutje doen en zullen daarin niet gestoord worden. Op het weeshuis complex is het binnen- en buiten verboden te roken, dit geldt ook voor uw chauffeurs. Lees alstublieft onze kleding info door. Alvast vriendelijk bedankt voor uw begrip & medewerking en graag tot ziens.


BELANGRIJKE KLEDING INFO

In het zuiden van Bali zijn de Balinese mensen gewend aan westerse toeristen (en hun strandkleding). In het noorden van Bali en in de rest van Indonesië, stellen alle mensen het op prijs als alle buitenlandse gasten, inclusief tieners, fatsoenllijk, bedekt en niet aanstootgevend gekleed gaan, ondanks de warmte, zoals de Balinezen zelf. Draag daarom alstublieft géén topjes, geen mouwloze shirts, geen korte rokjes of korte broekjes (dus geen blote schouders/blote bovenbenen) tijdens uw bezoek aan het Lion King weeshuis, om ongemakkelijke situaties te voorkomen. We hopen ten zeerste dat u(w gezin) rekening wilt houden met dit zeer gevoelige cultuurverschil, tijdens uw visite aan ons weeshuis en een eventueel marktbezoek. Indien gasten correct gekleed gaan (ondanks de warmte), zal het respect opleveren van de lokale bevolking, wat een groot goed is. Helzelfde kledingvoorschrift geldt ook in alle Indonesische kantoren.

 

 

 

map jalan nusa indah

 

 

Routebeschrijvingen

Vanuit het zuiden via Bedugul

Je rijdt vanaf de bergen via de stadspoort Singaraja binnen. Niet veel later kom je bij de 'pasar Buleleng' aan, met een kruispunt met een olifant standbeeld. Sla af naar links (langs het museum), dit is de Jalan Veteran. Na ongeveer driehonderd meter heb je het volgende grote kruispunt met een standbeeld van een leeuw met vleugels. Sla voor het standbeeld af naar rechts. Dit is de Jalan Ngurah Rai. Deze weg loopt af richting zee. Rij voorbij de Hardys supermarket en sla vlak daarna bij stoplichten af naar links. Dit is de Jalan Udayana een weg met een middenberm met beplanting. Na tweehonderd meter heb je aan je rechterhand een groot vierkant cremekleurig gebouw. Dit heet de GOR (gedung olah raga, oftewel de sporthal, de meeste chauffeurs begrijpen dit begrip). Vlak hierna heb je onze straat, de Jalan Nusa Indah. Sla af naar rechts, de Jalan Nusa Indah in (zie foto). In de bocht van Jl Nusa Indah, heb je warung Templar. Sla in de hoek met de warung naar rechts af en 2 meter erna, direct naar links, de 'gang' (brede steeg) in. Deze gang is echt groot genoeg voor een busje. Je kunt parkeren bij het weeshuis. Jalan Nusa Indah 14 B, Singaraja


Let op, waarschuwing: vanuit het zuiden (Sanur of Kuta) is het minstens, zonder tussenstop, drie uur rijden naar ons weeshuis. Chauffeurs vinden het te gevaarlijk om in het donker terug te rijden naar het zuiden, dus vertrek op tijd terug in de voormiddag naar het zuiden. In het regenseizoen (dec - maart) zijn er regelmatig enorme modderstromen op de hoofdweg van Bedugul naar Singaraja en wij raden dagtochten tijdens het regenseizoen ten zeerste af. Indien u uit het zuiden komt kunnen we eerder afspreken.

 

Lion King bord vanaf Jalan Udayana (naast GOR) richting Jalan Nusa Indah.

Lion King Bord vanaf Jalan Udayana (50 meter naast GOR) richting Jalan Nusa Indah.

 

Lion King bord gang Jalan Nusa Indah, naast de warung.

Lion King bord bij Gang Jalan Nusah Indah, naast de warung. Helaas hangt het bord er momenteel niet meer, want de muur is kapot (vrachtwagen tegenaan gereden).

Vanuit Lovina

Je rijdt vanuit Lovina via de hoofdweg, Jalan Seririt-Singaraja, Singaraja binnen. Blijf doorrijden tot na het standbeeld van de 2 boeren met elk twee runderen. Dit is de Jalan Ahmad Yani. Rij rechtdoor tot de stoplichten, sla rechtsaf de Jalan Dewi Sartika Utara (een mooie weg met begroeide middenberm). Sla de tweede straat van de Jalan Dewi Sartika af naar links. Dit is de Jalan Nusa Indah (zie foto hieronder). Rij door tot in de hoek (warung Templar). Sla direct na deze warung af naar links, de 'gang' (brede steeg) in met kapotte muur. Deze gang is echt groot genoeg voor een busje. Je kunt parkeren bij het weeshuis. Jalan Nusah Indah 14 B, Singaraja.

 

Meestal begrijpen chauffeurs als je uitlegt dat we vlakbij/in een zijstraat van de GOR zitten (Gedung Olah Raga / sporthal) aan de Jalan Udayana.

 

Vanuit Lovina is het twintig minuten rijden naar ons weeshuis.

 

Lion King bord bij Jalan Dewi Sartika Utara richting Jalan Nusa Indah.

Lion King bord vanuit Jalan Dewi Sartika Utara, met links onze Jalan Nusa Indah.

 

Lion King Bord bij gang Jalan Nusa Indah, naast de warung.

 Lion King bord bij gang Jalan Nusa Indah, naast de warung.

Welkom bij ons Lion King Bali weeshuis. (het bord hangt er momenteel niet meer; de muur is kapot)

NB: Niets van deze site mag worden gekopieerd, gereproduceerd, gebruikt of verspreid worden zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Frankie en Marinka Portier.