Nieuwsbrief 09/09/2015

Download hier de nieuwsbrief in pdf formaat

Frankie en ik hebben ons zomerverlof  doorgebracht in onze prachtige ‘thuis stad’ Den Helder, met bloemenvelden, bos, duinen, schone stranden, dijken, forten, vissers- en marinehaven. Zoals vele expats in Indonesia, hebben we nog steeds visa problemen, dus besloten we om de hele zomer in NL door te brengen. We hebben onze NL sponsors bezocht en natuurlijk onze familie en vrienden om te vertellen over de voortgang van ons Lion King Bali Project. We hebben genoten van onze dagelijkse lange wandelingen in onze verlaten duinen ... 

Het is ook fijn om weer thuis te zijn in Singaraja. Onze tieners kwamen direct naar ons huis voor het zaterdagavond overleg, waar we relevante tienerzaken delen, waarin we ze proberen te begeleiden en raad te geven. We delen de traditionele kippensoep, kijken een nieuwe DVD of we relaxen in onze tuin en spelen gitaar. De tieners vinden het heerlijk en het houdt ze van de straat.   

 

Er is een nieuwe jongen ingenomen door Lion King; zijn naam is Gede, wat GROOT betekent … dus, gaan we hem eerst goed voeden, zodat Gede ook groot wordt. Gede zit in de 5de klas lagere school, past zich goed aan en maakt gemakkelijk nieuwe vrienden. We zijn blij te zien dat onze kinderen het fijn vinden om naar school te gaan en vol zelfvertrouwen het leven tegemoet gaan. 

 

We hebben 2 nieuwe studenten die studeren aan de universiteit. Umbu is begonnen aan de Sport Academie. Umbu is altijd onze prijswinnende atleet geweest. Nengah gaat Management studeren, net zoals Lisna, die in haar 5de semester zit.  

  

Deze 3 studenten hebben nog geen persoonlijke sponsor; het zou een enorme hulp voor de studenten zijn en een opluchting voor het weeshuis budget. Naast Umbu, Nengah en Lisna hebben we  Astiti (Accountancy) en Kadek Arta (IT), die beiden wel een  persoonlijke sponsor hebben. Astiti en Arta doen het goed en zitten ook beiden in hun 5de semester.  

 
FIRST GENERATION  
Deze zomer heeft Mulianing haar 2de prachtige dochter Alena gekregen (links). Ook  Winta kreeg haar 2de baby, een jongetje Kadek genaamd.  
 
   
 
HOLIDAY 
Onze kinderen  hebben zich tijdens de schoolvakantie prima vermaakt met leuke uitjes, zoals een bezoek aan het waterpark.  
 
 
ONDERHOUD WEESHUIS EN RENOVATIE WEDUWENHUIS  
We beginnen ieder moment met het onderhoud van de muren en plafonds in het weeshuis. Het dak is gerepareerd. We willen starten met de enorme renovatie van het weduwenhuis, maar plotseling heeft onze aannemer zijn salaris flink verhoogd … typisch Bali. Dus we zijn weer aan het onderhandelen. 
 
 
 
NIEUWE KEUKEN WEESUIS  
Vlak voor ons vertrek naar NL, hadden we een op maat gemaakte RVS keuken in Kuta besteld. Onze jongens hielpen goed mee met de sloop van de oude keuken en met het plaatsen van de nieuwe. De nieuwe keuken ziet er goed uit, is veel praktischer; de staf en kinderen zijn er blij mee. Eindelijk een keuken die past bij ons weeshuis, waar we 3 x per dag koken voor 35 personen en elke zondag voor velen.  Er is genoeg ruimte om de afwas te doen en genoeg kastruimte voor de pannen. Geen sterke trassie luchten meer …  
 
 
 
 
Wederom een grootse dankbaarheid naar u toe, want u maakt Project Lion King mogelijk. 
 
Warme groetjes uit een zoning  Singaraja, 
Frankie & Marinka (oprichters):[email protected]
Website (PayPal):www.lionkingbali.com 
 
Stichting Lion King Bali (ANBI)
IBAN: NL77 INGB 0009 0244 84
Alie Postmastraat 19
1742 SR SCHAGEN