Nieuwsbrief 16/12/2015

 download hier de nieuwsbrief in PDF formaat

 

 NIEUWE KERSTKLEDING

Traditie die elk jaar met grote vreugde door de kids beleefd wordt; met z'n allen, ieder zelf, ‘n nieuw stelletje mogen uitkiezen. Zeer veel geduld, wachten & helpen met elk zeker 10 stelletjes te hebben gepast … in deze cultuur is kiezen een lang proces, wat toch aardig herkenbaar is in onze Nederlands-Indische cultuur.

   

Al maanden lang zijn de kinderen bezig met het programma voor de Kerst: dansjes, liedjes en een toneelstuk, wat ze op diverse Kerstvieringen in Singaraja zullen opvoeren. In ‘t weeshuis vieren we 2 x Kerst; eerst met de kinderen alleen, vervolgens voor 150 gasten … de armsten uit ons voedselprogramma en armen die zij meebrengen.

WEDUWENHUIS

Oma Ellen is onlangs overleden. Er zijn geen begrafenisondernemers op Bali en moeten we alles zelf regelen. Samen met de jongens en onze staf (foto: Wayan & Frank), wordt 's avonds laat nog ‘n kist klaargemaakt, zodat Oma Ellen de volgende ochtend begraven kon worden. Een ingehuurde graver moet ‘n plekje zien te vinden op de overvolle begraafplaats van Singaraja. Aanspreektitels als oma, oom (Frankie) & tante (Marinka) zijn hier overgebleven uit de vroegere (NL) tijd.

  

De start van de renovatie van het weduwenhuis is helaas uitgesteld tot na het regenseizoen, die net begonnen is in Singaraja. We kunnen het dak nu niet openen en timmerlieden zitten nog vast in een ander project.

GASTEN

Goede vrienden uit Australië, Deb & Rich, kwamen na jaren ons weer ‘n bezoekje brengen, waar ‘n ieder weer enorm van genoot. Deb knuffelt hier Alena, de 2de van Mulianing & Agus.

 

STUDENTEN

Lion King Bali heeft al meer dan 100 middelbare schoolkinderen opgevoed door de jaren; 25 daarvan zelfs ‘n universitaire opleiding. Momenteel nog 5 studenten: Astiti, Nengah, Lisna, Arta & Umbu. Astiti (links) houdt van zang & dans, studeert Accountancy, is zeer sociaal en ze helpt mee in ons weduwenhuis. Astiti helpt elke maand met de boekhouding, door het invoeren van de berg bonnetjes van het wees- en weduwenhuis, wat ‘n hoop werk scheelt voor Marinka. Nengah (midden op ‘n studententrip) was 6 jaar toen ze bij ons kwam wonen en studeert nu Management. Ze is eigenzinnig, alternatief, zeer creatief en geniet volop van ‘t studentenleven. Lisna (rechts) studeert ook Management, is ‘n eenvoudig lief meisje en helpt goed mee in het weeshuis.

  

Arta (links) studeert IT wat niet makkelijk ging. Hij is traag & sullig, maar redelijk handig in bepaalde dingen. Arta heeft onze bevestiging nodig, hij is onzettend lief, houdt van (veel) eten, vooral van Japans. Frans / Umbu (rechts) van het eiland Sumba, kwam als 6 jarige wees bij ons wonen en is een blij kind vol energie & fantasie. Reeds op de middelbare school was Umbu onze prijswinnende atleet …Nu zit Frans zeer terecht op de sportacademie om uiteindelijk sportleraar te worden.

 

KERST

Elk jaar strekken de Lion King Kids zich uit middels ‘n inmiddels traditionele kerst happening voor de allerarmsten. 

Voor onze grote viering in ‘t weeshuis, worden arme ouderen & gehandicapten met de weeshuisbus opgehaald. Zelfs 2 blinde vrouwen genieten evengoed met volle teugen van alles. Snacks & drankjes tijdens het optreden van de kinderen, een warme maaltijd, kadootjes en een voedselpakket om mee te nemen.  Door uw hulp kunnen we ook deze Kerst weer onvergetelijk maken voor vele armen.

  

Ook dit jaar 2015 is financieel geen makkelijk jaar geweest. Dure studenten, ‘n zeer nodige nieuwe keuken ingericht, enorm stijgende prijzen op Bali ... en toch willen wij aankomend jaar 2016 weer nieuwe kinderen innemen en hebben uw hulp nu enorm hard nodig.

Namens onze lieve, kleine boefjes (rechts & onder), willen wij jullie heel hartelijk danken voor uw getrouwe giften in 2015 en rekenen op uw verdere support in 2016.

 

We wensen u een hele gezellige Kerst en een gezond 2016 toe!

 

Warme (moesson) groetjes,

Frankie & Marinka Portier  (oprichters Lion King Bali)

Email adres:                        fm.bali@hotmail.com 

Website (PayPal):      www.lionkingbali.com