Nieuwsbrief 07/04/2017

download hier de nieuwsbrief in pdf formaat

 

Elk jaar, een dag voor Nyepi (de 28ste maart), is er om de hoek van het weeshuis een parade met enorme papier-maché monsters ‘Ogoh-ogoh’ genaamd … dit om de demonen te verjagen. Nyepi, oftewel stille dag, betekent dat GEHEEL Bali stil moet zijn, geen verkeer, geen vliegtuigen, niemand mag naar buiten en ‘s avonds mogen er geen lichten aan ... vele bewakers (Pecalang) op straat die streng controleren. Demonen zullen denken dat er niets te beleven valt op Bali, dus trekken ze verder … naar ander eilanden (!?) Wij genieten van de stilte, luisteren naar de vele vogels in onze tuin en staren ‘s nachts naar de sterren tijdens de meest duistere nacht van het jaar, want er is geen reflectie van licht op straat.

 

Twee van onze meiden, Astiti & Lisna zijn de 24ste maart afgestudeerd en hebben hun titel ontvangen in economie. Wederom twee hoogvliegers die goed onderricht het weeshuisnest uitvliegen, dus zijn wij ‘opnieuw’ zeer tevreden. Beiden zijn nu op zoek naar een baan bij een bank in Singaraja. Lisna (links) is bereid om naar Denpasar te verhuizen. Astiti (boven) is een enorme hulp in het weeshuis en zegt dat ze in de buurt wil blijven wonen, zodat ze mee kan blijven helpen.

 
Elk jaar tijdens het regenseizoen is het weer zover, dat Singaraja van de rest van Bali wordt geïsoleerd, vanwege enorme aardverschuivingen en modderstromen op de hoofdweg over de bergen van & naar Singaraja. Hier bovenop werden we op de 22ste maart gewekt door een aardbeving van 6,4 op de schaal van Richter. De trilling van de ramen maakten lawaai gedurende 30 seconden; normaal gesproken voelen we alleen wat schudden.
 
 
Indonesië betekent altijd ellende met houtworm, dat al het hout van binnen opeet en alleen de verflaag in zicht laat. Kozijnen, deurposten, kasten, zelfs ons archief is
niet veilig voor hun vreetzucht. Vele schoonmaakacties volgen, na al deze renovaties aan ons weeshuis.
 
  
… dagelijkse klusjes, iedereen helpt een handje mee.
 
(Boven van links naar rechts) Edi, Frankie, Widi (Edi’s oudere broer),
(Onder) Astiti, Dewi & Nengah vieren hun verjaardagen.
 
Frankie krijgt een cadeau,met een enorme knuffel … van Kevin & Devina.
 
Elke maand vieren we alle verjaardagen in die maand Na afloop hebben we altijd een spelletjesavond. De jongens tegen de meisjes … De meisjes zijn de winnaars.
 
 
 
Tijdens onze ‘girls Day out’ hebben we altijd een hoop lol. Een beetje verdrietig, maar uiteraard ook ontzettend blij & trots, dat onze kinderen onafhankelijk worden; ze zullen zeker terugkijken op ‘n gelukkige jeugd bij Lion King Bali.
 
Op onze vernieuwde website krijgt u een gedetailleerd beeld van ons Lion King Bali Project, met vele actuele foto’s, nieuwtjes… en bankinfo. Op onze website staat tevens
belangrijke bezoekersinfo, voor mocht u ons willen bezoeken. www.lionkingbali.com 
 
Ten overvloede moeten wij aangeven, dat wij 2016 (voor het eerst in jaren) in de rode cijfers hebben moeten afsluiten; dus al uw hulp is juist nu zeer belangrijk voor onze weduwen & wezen. Dank u !
 
Warme groetjes, Frankie & Marinka (oprichters) [email protected]