Nieuwsbrief 25/01/2018

download hier de nieuwsbrief in pdf file

Het is alweer januari 2018 en we hopen dat ook u in 2018 mee blijft helpen met de zorg voor onze Lion King weduwen en wezen, zodat we samen door uw hulp een thuis kunnen geven aan deze weduwen en wezen. Momenteel zijn we met 38 kinderen en tieners in het weeshuis. Naast onze staf Ayu & Charles is Mega steeds meer actief als staflid in het weeshuis. Mega was zelf een van onze eerste Lion King kinderen, ondertussen afgestudeerd lerares en heeft een gezin. In de avonden helpt ze Lion King ook als huiswerkbegeleidster. 

Onze allergrootste kostenpost elk jaar blijft voedsel. Nederlanders die op Bali op vakantie zijn, zien ook de prijsstijgingen in supermarkten en restaurants. In Singaraja krijgen we niet zo veel bezoek, omdat het vrij afgelegen ligt, dus vinden wij het altijd reuze gezellig als wij Nederlanders op bezoek krijgen. Als we visite krijgen, die vragen hoe ze het beste kunnen helpen, vragen we altijd of ze het leuk vinden om met ons naar de traditionele Singaraja markt mee te gaan. 

Zo ook Rianne & Peter (van Helpende Handen), samen met Ayu op de markt, waar ze verse groenten, kip, vis, eieren, specerijen en dozen chips inslaan, de chips is binnen enkele minuten op met 38 kids. Heel hartelijk bedankt iedereen, die meehelpt met de zorg voor Lion King.

Wanti (staand) wil graag in juni 2018 gaan studeren en zoekt naar een persoonlijke sponsor. Wanti is een erg aardige, verlegen jongen; altijd comfortabel in de achtergrond. Hij wil graag de 3 jarige Graphic Design / Communication doen. Begin December zetten onze jongens binnen enkele minuten de kerstboom op. 

Onze meiden doen de decoratie. Voor onze 13 nieuwe kinderen, is een kerstboom opzetten een nieuwe, warme, gezellige ervaring.

Kerst bij Lion King is altijd volledig georganiseerd door onze kinderen en focust op de armen in de omliggende kampungs (dorpjes) van Singaraja. Zoals elk jaar, veel dans & zang, lekker eten, aandacht voor elkaar, pret en een voedselpakket om mee naar huis te nemen. Elke week geeft Lion King Bali tientallen voedselpakketten aan de arme ouderen en mindervaliden, reeds sinds het jaar 2000.

    

Traditiegetrouw komen elk jaar veel van onze oudere Lion King kids langs die ondertussen volwassen zijn. Juli (rechts) & Komang (links) met zijn oudste dochter Nesya. Ook Komang helpt regelmatig mee.

  

Op Oudjaarsavond vierden we de November & December 2017 verjaardagen, deze keer met een fluoriserende gele taart van de nieuwe Holland Bakery in Singaraja. Voor 5 van onze nieuwe kids was het de eerst keer dat ze een verjaardagstaart hebben.