Nieuwsbrief 23/04/2009

LION KING PROJECT – MAART / APRIL 2009

Medan weeshuis
 
Medan staf Ebit & Minar verzorgen onze 30 Nias kids en het gaat prima met ze. Gelijktijdig met ons in Bali, vierden we Frank’s 45ste verjaardag de 10de maart 2009.
 
     
 
Geiten- & Eenden project Noord Bali
 
We hebben 20 geiten in de bergen en zijn bezig ze te verspreiden onder arme families van ons voedsel programma. De meesten leven op het platteland buiten Singaraja, waar ze een ‘geitenstal’ bouwen. De helft van de geboren geiten mogen ze houden. Tevens hebben we 50 eenden aangeschaft voor een zoon die voor zijn bejaarde moeder (weduwe) zorgt.
 
Mw. v/d Linden uit Soest bezoekt het geitenproject.
 
Studenten & Kinderen
 
Tien jaar geleden waren het bedelende straatkinderen, nu zijn het universitaire studenten. We zijn ontzettend trots op onze jong volwassenen. Falintin (lees vorige nieuwsbrief) heeft een sponsor, nu nog 4 studenten om te voorzien! In september verloopt het huurcontract voor beide studentenhuizen en willen we het vernieuwen tot een periode van 3-5 jaar. Beide huizen zijn voorlopig slechts karig ingericht; ze kamperen & improviseren voor nu, maar eten doen ze nog dagelijks in het weeshuis.
 
 
De renovatie is klaar; de vloer van de gehele begane grond is nu gelijk gemaakt, bibliotheek &  muziekruimte zijn opgehoogd & opgeknapt. Daar-naast hebben we alle muren betegeld, dus geen vuile vinger afdrukken meer! Tenslotte is er een ‘gasten zithoek’ gecreerd en voor ‘n kort foto-moment bezet door onze kinderen … maar zullen ze vanaf nu verre blijven van het nieuwe gasten bankstel?!   ;- )
 
 
NEDERLAND
 
De 28ste april reizen we af naar Den Helder. Mijn (Marinka’s) moeder is ernstig ziek en we willen graag bij haar zijn. Onze prioriteit voor de komende tijd is duidelijk en we hopen op uw begrip dat we ons even terugtrekken. Ons laatste bezoek was 2 jaar geleden en we verlangen er ook naar om weer in Nederland te zijn. De volgende nieuwsbrief zal op zich laten wachten, waarschijnlijk in augustus weer, zodat we onze nieuwe kinderen aan u kunnen voorstellen voor het nieuwe schooljaar.
 
Extra warme groetjes (34˚C) vanuit een zonning Singaraja,

Kids, staf, Frankie & Marinka