Geschiedenis 

1999  Oprichters Frankie en Marinka, gingen naar Bali om daar voor een jaar sociaal werk te gaan doen.  Na verloop van tijd komen ze in contact met de straatkinderen van Singaraja. Ze vangen ze op door middel van een dagelijks programma en noemen het Missie Lion King, de vertaling van Singaraja (Singa = leeuw en Raja = koning). 

2001 Ze ervaren hierbij een roeping om verder te gaan met het opvangen van deze kinderen en starten een kindertehuis. Ze huren een huis in Singaraja aan de ‘Jalan Nusa Indah 14b’, Het huis was enorm vies en er moest eerst 3 maanden hard gewerkt worden om alles gereed te maken voor de opvang van de kinderen.  

In 1999 hebben ze Ayu leren kennen en direct viel hun op hoe praktisch en snel Ayu is in het regelen van dingen. Toen ze met het kindertehuis zijn begonnen hebben ze Ayu gevraagd of ze wilde helpen, Ayu gaf haar baan in de verpleging op en is volledig gaan helpen met het kindertehuis en doet de dagelijkse verzorging van de kinderen.

2002 start van een voedselprogramma waarbij we hulp bieden aan mensen in de sloppenwijk. 

2003 grote verbouwing kindertehuis, er is een verdieping bijgekomen met nieuwe slaapkamers en beneden nieuwe badkamers. Hierdoor konden we meerdere kinderen innemen.

2003 medische safari in Noord Bali. Eens per maand huren we een medisch team in van de lokale GGD en bezoeken de dorpen in de omgeving van Singaraja. Hierdoor krijgen we meer inzicht in de medische problematiek rond Singaraja. Er komen gemiddeld 100 tot 150 mensen per dag, voornamelijk bejaarden en moeders met kleine kinderen.

2004 een ‘weduwenhuis’ opgericht, omdat er vrijwel geen bejaarden centra zijn. Vele weduwen hebben hun laatste dagen in complete rust hier doorgebracht  met liefdevolle verzorging van onze weeskinderen. Dit project werd gesponsord door Amerikaanse en Australische sponsors. Helaas hebben we in 2019 de zware beslissing moeten nemen om te stoppen met de bejaardenzorg, vanwege het ontbreken van financiële hulp. Vele weduwen worden nog altijd geholpen via ons voedselpakketten programma. 

Na de tsunami op Atjeh, wordt er door onze stichting hulp verleend d.m.v. een medische kliniek. In Medan starten we een weeshuis  “Familie Hut” . Het weeshuis is ondertussen volledig financieel onafhankelijk en valt onder een nieuwe Nederlandse stichting  ‘Dare2Give’  www.dare2give.org

2005 geholpen met de start van een derde weeshuis in Nusa Dua, inmiddels volledig onafhankelijk. 

Jonge weduwen geholpen aan een ‘micro business’.

Scroll naar boven