Hulp verlenen

Geestelijke en Armenzorg; Voedselpakketten 

In 2002 hebben de kinderen een hulpprogramma opgestart voor de  mensen in de sloppenwijk. De kinderen gingen samen met de staf mee naar de markt, kochten rijst, mie, eieren, gedroogde vis, soms medicijnen en hygiëne producten en maakte voedselpakketten die ze dan naar de sloppenwijk in Singaraja brachten. Eenmaal aangekomen werden de pakketten overhandigd en praten ze met de mensen om te zien hoe alles ging. In veel gevallen werd naast het voedselpakket, achteraf nog aanvullende  dingen zoals melkpoeder en medicijnen gebracht. 

Wij hebben de kinderen dit project zoveel mogelijk zelf laten opzetten om hun sociale bewustzijn  te  stimuleren. “Jong geleerd = oude gedaan “ Een aantal kinderen komen zelf uit de sloppenwijk. 

Tegenwoordig hebben we op zondag, in de namiddag, een samenkomst in het weeshuis (of op het strand). Dit was in eerste instantie bedoeld voor onze kinderen, maar wordt ook bezocht door tientallen arme (gehandicapte) volwassenen uit de omgeving van Singaraja. De mensen die zelf niet kunnen komen halen we op met de bus.

Na de dienst nuttigen we samen een warme maaltijd en de arme gezinnen krijgen iedere week een voedselpakket mee naar huis. 

Tijdens Covid 19 was het helaas niet mogelijk om naar het weeshuis te komen en hebben de staf en de kinderen de voedselpakketten bij de arme gezinnen gebracht. 

Scroll naar boven