• Marinka eating Singaporean food Oct 2017 Lion King Bali
  • Frankie Portier, zomer 16, Lion King Bali weeshuis oprichter
 

Lion King

 
 
Frankie David Portier  

Geboren 1964 in Harlingen 

Heao Bestuurlijke Informatiekunde diploma                                 

Drie jaar theologische opleiding met diploma            

Laatste job: Manager Kwaliteitszorg (ISO 9001)

 

Marinka Vonk 

Geboren 1970 in Den Helder 

Secretaresse- en Public Relations diploma Hogeschool Alkmaar

Drie jaar theologische opleiding met diploma 

Laatste job: secretaresse Marine Arbo-arts


Een jaar van ons leven geven voor sociaal werk, een soort sabatical, dat was het plan. Begin 1999 verkochten we al onze bezittingen, namen ontslag van bovengenoemde banen en vertrokken op 15 juni 1999 naar Bali.

Nadat we gesetteld waren, gingen we op zoek naar onze taak. Het bleek dat we al snel inzetbaar waren, want vele vluchtelingen van Timor & Lombok vluchten naar Bali. We nemen een 13 jarig meisje (Febe) in huis, die met haar ouders en broer van Timor zijn gevlucht en krijgen zo ingang in het Timorese vluchtelingenkamp. Maaltijden bereiden en het brengen van kleding en schoenen voor de vluchtelingen uit Timor en het huren van huizen en het neerzetten van een gebouw voor de vluchtelingen uit Lombok houdt ons bezig.

Na verloop van tijd komen we in contact met de straatkinderen van Singaraja. We vangen ze op middels een programma (4 dagen per week) en noemen het Missie Lion King, de vertaling van onze nieuwe thuisstad Singaraja. Gedurende dit jaar op Bali overladen we deze kinderen met liefde, tederheid en zorg. Na dit eerste jaar zijn we gedwongen om terug te keren naar Nederland en het valt ons heel zwaar om deze straatkinderen achter te laten.

We ervaren een roeping op ons leven om verder te gaan met dit werk. Project Lion King was geboren. Enkele maanden later zijn we  voorgoed teruggegaan naar Singaraja om ons project vorm te geven.

Ayu

In 1999 leerden we Ayu kennen en direct viel ons op hoe praktisch en snel Ayu is in het regelen van dingen. Toen we in 2001 met het weeshuis begonnen, vroegen we of Ayu ons wilde helpen. Ze gaf haar baan in de verpleging op om ons te helpen.