• Dinsdag het alfabet of Engelse les
  • Zaterdag sport & hygiene, Klaar? Poetsen maar!
  • Donderdag zingen
 

Missie

 
Singaraja (Lion King) een stad in het noorden van Bali Indonesië. Veel mensen verhuizen naar het zuiden van Bali om werk te vinden in het toerisme. De voormalige hoofdstad is zijn functie als haven kwijtgeraakt. De handel neemt terug en de werkloosheid neemt toe wat fataal is voor de stad (gokken & drankgebruik).

Even voor kerst 1999 liepen we in het centrum van de stad. We ontmoeten enkele bedelende straatkinderen waarmee we een gesprek proberen aan te gaan. Onze aandacht en genegenheid voor ze maakt ze wantrouwig en bang. Sommigen rennen zelfs weg van ons. We bereiden een maaltijd op kerst voor ze in het lokale kerkgebouw, maar ze durven niet te komen en we brengen het eten naar het Timor vluchtelingenkamp net buiten Singaraja waar we ons reeds geruime tijd voor inzetten. We vermaken de (vluchtelingen) kinderen met spelletjes.

De periode daarna blijven we proberen de straatkinderen te bereiken. Ze blijven lange tijd bang, zelfs als ze eten, kleding of schoenen wordt aangeboden. Eindelijk is er een doorbraak. Komang Sutane, een jongen neemt nasi goreng aan en eet het terplekke op. We namen hem mee om kleding te kopen en om zijn aangrijpende verhaal te horen. We gaan door en bereiken ook anderen, omdat Komang's nieuws snel rond gaat ! Ongeveer 30 straatkinderen komen plotseling vanuit zichzelf naar het kerkgebouw. Samen met hen stellen we een leuk programma op:

· leren van het / de alfabet / Engelse taal op dinsdag,

· samenkomen voor zingen op donderdag,

· samen / onderwijs in sporten / hygiëne op zaterdag,

· na zondagschool, zwemmen / eten in de haven op zondag.

Dit is de geboorte van Missie Lion King, genaamd naar de stad Singaraja (Singa=leeuw, raja=koning). Na een jaar zijn we gedwongen om naar Nederland terug te keren. Onze eigen middelen zijn uitgeput en we gaan op zoek naar sponsors. Na vier maanden werken in Nederland keren we terug naar Bali om onze visie te implementeren:

Een weeshuis is geboren!