• Verbouwing kindertehuis, Opbouw 1e verdieping – meiden slaapkamers
  • Verbouwing kindertehuis, Handmatig storten (emmers) van cement voor 1e verdieping
  • Verbouwing kindertehuis, Prepareren & plaatsen van kozijnen
 

Overige LKB Projecten

 
Naast het kindertehuis in Singaraja hebben wij een voedselprogramma opgestart waarbij 20 kinderen starten met een hulpprogramma voor de mensen in de sloppenwijk. De kinderen gaan met de staf mee naar de markt, kopen rijst, mie, eieren, gedroogde vis, soms medicijnen en hygiëne producten. De pakketten worden naar een sloppenwijk in Singaraja gebracht. Ze overhandigen persoonlijk voedselpakketten en informeren naar de gezondheid en de noden.

Ook starten we een maandelijkse medische safari in Noord Bali en huren een medisch team in van de lokale GGD met wie we de dorpen in de omgeving bezoeken. Hierdoor krijgen we meer inzicht in de medische problematiek rond Singaraja. Gemiddeld 100 tot 150 mensen per keer maken gebruik van deze hulpverlening. Dit zijn vooral bejaarden en moeders met kleine kinderen.

Na de koop van het weeshuis in 2003 neemt het aantal te verzorgen kinderen en de activiteiten verder toe. Zo wordt er een ‘weduwenhuis’ opgericht, wordt er na de tsunami hulp verleend op Atjeh, waar in Medan een weeshuis gestart en een medische kliniek gefinancierd wordt. De activiteiten op Bali zelf worden naast alle renovatieperikelen van het kindertehuis uitgebreid met een project ‘micro business voor (weduwe) vrouwen’ in 2005 en een tweede weeshuis in Nusa Dua in 2006. Niet lang hierna is dit weeshuis geheel onafhankelijk van onze Indonesische stichting geworden.

Ook het Medan weeshuis, Familie Hut, is ondertussen volledig financieel onafhankelijk, maar valt nog wel onder onze Indonesische stichting en heeft ook een nieuwe Nederlandse stichting in Zaandam 
dare2give.org.