Nieuwsbrief 08/09/2009

Heerlijk, weer thuis op Bali

Charles (onze staf) en Falintin (student) kwamen ons ophalen van het vliegveld waarna we direct naar Ryochi zijn gegaan om flink te genieten van goed betaalbaar Japans eten. Het wordt zo’n beetje ’n kleine traditie om onze studenten bekend te maken met de buitenlandse cuisine.
 
Deze keer was Falintin aan de beurt om sushi & sashimi te proberen; altijd leuk om te zien! Natuurlijk ook maar ‘n ‘Bento box’ voor haar besteld, waar ze uiteraard meer van genoot dan de rauwe vis.

                           

Thuis in Singaraja onze 2 nieuwe kinderen ontmoet; Kadek (meisje) & Komang. Hun vader heeft zichzelf opgehangen en hun moeder verblijft nu in een hut op iemands erf. De lichamen van beiden kids waren bedekt met witte ‘schimmel’ vlekken. Na een maand hun huid te hebben behandeld & vitamines te hebben geslikt ziet de huid er al weer goed & gezond uit.

                               

Begin september hebben we 3 kinderen ingenomen die mishandeld werden door hun vader. Hij was alcoholist en is recent gestorven aan waarschijnlijk het falen van zijn lever. Bedroefend maar zeer begrijpelijk om van de kinderen te moeten horen dat ze het niet erg vinden.De blijdschap binnen het weeshuis wordt door deze kids opgezogen als sponsen en in ‘no time’ lachen & spelen ze uitbundig met de anderen. Hun moeder is ‘n wandelend skelet die we een baan in ons weduwenhuis hebben gegeven. Daar kan ze zich goed voeden en weer op krachten komen. Hopelijk accepteren de weduwen haar snel. Onze meiden staan haar bij; twee bij twee, bij toerbeurt.

                                        

Nieuwe Spullen

Met vier splinternieuwe computers zijn we weer helemaal ‘bij de tijd’. Het was toch echt ‘hoog tijd’ om onze stokoude, letterlijk uit elkaar vallende Pentium 1’s maar eens de deur uit te doen. De kids voelen zich de koning te rijk! Twee zijn geplaatst in de jongens computerkamer; Demar & Koni zijn ze hier aan het showen.

                             

Twee zijn geplaatst in de studie ruimte van de meiden; zie Sudami & Nengah, 2 zusjes die 6 ½ jaar gelden bij het weeshuis aankwamen! Het leken toen 2 jochies met alleen de oude kleren bij zich die ze aan hadden. We kochten direct nieuwe kleding voor ze, waarna het geen probleem meer was voor ze om voor ons te poseren! Nu zijn het twee vrijmoedige, gezonde meiden, op wie we erg trots zijn.

 nu   toen

Onze Suzuki uit 1984 valt ook uit elkaar na meer dan 4 jaar intensief gebruik tijdens bouw & renovaties aan weeshuis & bejaardenhuis. Dagelijks hebben we ladingen spullen van de markt gehaald! Nu hebben we een Mitsubishi pickup gekocht van de weeshuis reserves en die gaat nu de dagelijkse taken overnemen.

Het volgende doel: vervanging van onze schoolbus uit 1997, welke dagelijks de afgelopen 4 jaar intensief is gebruikt

                          

Onze studenten doen het goed; we gaan door met het meidenhuis, maar voor de jongens moeten we een nieuwe plek zien te vinden. Twee van onze toerisme studenten zijn afgestudeerd. Gede Hendra & Ketut Adi; ze zijn nu op zoek naar werk bij hotels. Elke zaterdagavond zijn we samen met de studenten om dingen te delen tijdens de  maaltijd: deze keer Indonesische BBQ!

    
 
Kerstkindje              
 
Ayu & Charles (staf) verwachten hun eerste kindje tijdens de Kerst en ze zijn helemaal in de wolken. We hadden (van velen) een stapel kadootjes voor ze meegenomen vanuit Nederland, waar ze heel erg blij mee zijn. Kinderen & tieners helpen goed mee in het weeshuis, zodat Ayu het wat rustiger aan kan doen.

   

STICHTING LION KING BALI = ‘ANBI’

De ‘ANBI’ status (Algemeen Nut Beogende Instelling) hebben wij verkregen via de belastingdienst.

Belasting technisch betekent dit dat het aantrekkelijker is om Lion King Bali te ondersteunen, indien u zich verbindt aan ons via een notaris, voor een periode van 5 jaar.

Onze notaris: Mevr. Mr. Glas
Middenweg 152
1782 BL Den Helder
Tel: 0223 611180

kan tegen ‘n voordelige kostprijs ‘n schenkingsakte voor u opstellen.

ADMINISTRATIE KANTOOR KREMERS                                                                                                                           

Stichting Lion King Bali zal voortaan belangeloos worden bijgestaan door:
 
‘Kremers Administratie kantoor’
Statenhoff 12
1755 RW Den Helder
Tel. 0223 661340
 
Sponsors zullen binnenkort meer contact krijgen met Mw. Inge Kremers. Wij zijn blij dat Stichting Lion King Bali hiermee de mogelijkheid heeft, om een stuk professioneler te worden.
 
We zijn enorm blij weer thuis op Bali te zijn; doen waar we toe geroepen zijn, terug in onze dagelijkse routine. Het is nu prachtig weer, we genieten volop van alles; onze kinderen & fijne staf, weer heerlijk in de rust … het is ons alles waard!
 
                                                
 
Warme Bali groeten,
Frankie & Marinka