Nieuwsbrief 17/10/2010

Mega is afgestudeerd aan de universiteit ! Leraren opleiding, richting Economie. We zijn reuze trots op haar. Sinds haar studententijd werkt ze als leerkracht op de basisschool in haar thuisdorp. Mega is verloofd met Raza, ‘t 1e Lion King ‘kids’ huwelijk staat gepland voor april 2011.

 

Maheni studeert op ’n Hoge School, want zij heeft een sponsor. Segari & Listi hebben geen sponsor, maar hebben we toch op een computer opleiding gezet, ze waren door het dolle heen! Vol enthousiasme is iedereen weer aan de slag.

  Falentin, Maheni

Deel van de middengroep, Lion King’s nieuwe generatie, is met de weeshuisbus 1 dag gaan rond toeren over Bali voor een welverdiend vakantie uitje; het zijn leuke stoere tieners !
 
 
 
HUISHOUDGELD
 
Het loopt tegen het einde van 2010 en naast al de positieve nieuwsbrieven van Lion King Bali, moeten wij ook concluderen … en helaas aangeven dat 2010 financieel een zwaar jaar is.
 
Iedereen die onlangs op Bali op vakantie is geweest zal volmondig beamen dat alle prijzen hier schrikbarend zijn gestegen. Niet alleen voor de toerist (o.a. hotels), maar vooral voor de lokale bevolking: voedsel, scholing, transport, electra, zo'n beetje alle kosten zijn drastisch gestegen zodat er momenteel wekelijks VEEL meer lokale (arme) mensen bij het weeshuis aankloppen voor voedselhulp, scholing van hun kinderen, huur & rekeningen ... geen cliche dus. 
 
Wat tevens een ramp is voor Lion King Bali is de Euro koers; Rp 14.500  gekelderd naar Rp11.500 per Euro, een terugslag van 20% in ons budget ! Bovenop de bovengenoemde inflatie heeft dit verregaande gevolgen voor onze kinderen.
 
Door natuurlijke groei / doorstroming hebben wij dit jaar 2010 een grote middelbare schoolgroep in het weeshuis en daarmee dus de veel hogere middelbare schoolkosten de komende jaren.
 
Direct gevolg is dat Lion King Bali in 2010 voor het eerst geen nieuwe kinderen heeft ingenomen. Onze kinderen hebben het stevig beknibbelen op alle fronten overduidelijk gevoeld, verder hebben nagenoeg alle studenten een bijbaantje, zij hebben het meeste moeten inleveren / incasseren.
 
Al 10 jaar lang bereiden onze kids wekelijks voedselpakketten voor. Met enthousiasme koken ze voor vele arme, vooral oude mensen, op zondag een warme maaltijd.
 
   
 
 
 
Warme groetjes uit Singaraja,
Frankie & Marinka
[email protected]
 

Stichting Lion King Bali :

Gironummer 9024484
Alie Postmastraat 19
1742 SR SCHAGEN
 
 
 
[email protected]   vervalt !