Nieuwsbrief 21/10/2011

 
Komang Sutana werd ons 1ste straatkind die we 12 jaar geleden van de straat plukten en weer terug op school plaatsten.  Lion King Bali weeshuis is met Komang begonnen en afgelopen september heeft hij zijn universitaire studie Management in toerisme voltooid. Hij heeft zich ontwikkeld tot een zeer sociaal persoon.

 

Hij kijkt om naar de zwakkeren in de maatschappij ; o.a. ‘n moeder met ondervoede tweeling (foto). Elke week haalt hij 40 arme gezinnen (waaronder gehandicapten) op met onze pick up, zodat ze een warme maaltijd kunnen nuttigen in het weeshuis & voedselpakket mee krijgen naar huis. Totdat Komang een passende baan heeft, hebben wij hem een baan aangeboden in het weeshuis.

Ondanks dat er vooruitgang is in welvaart, is er nog steeds armoede & ondervoeding op Bali, waar kinderen zwak & ziekelijk opgroeien; vaak door blindheid geslagen door simpel vitamine A gebrek. Een half blind kind hebben wij ingenomen die anders waarschijnlijk volledig blind was geworden. 
 
           

Mulianing (foto) & Gede, uit dezelfde sloppenwijk als Komang (foto met diploma), waren de volgende die we innamen. Ook zij beiden zijn bijna klaar met hun universitaire opleiding ‘Agricultuur’, zeg maar de Hogere Land- en Tuinbouwschool. 

Mulianing & Gede maken gebruik van onze fruit- & groentetuin om hun scriptie opdracht te vervullen. Mulianing oogste vorige week deze onbespoten ‘organische’ geteelde groentes. Gede is recent, samen met Mulianing & Febe (reeds enkele jaren), ook aan de slag gegaan bij de ‘Coba Baca’ bibliotheek in Lovina (van onze vrienden Peer & Coba).

Afgelopen juli 4 nieuwe kinderen, hier de beloofde foto’s :
 
 
Twee broers Putu & Kadek; 1e klas middelbare school & groep 7 basisschool. Kadek heeft ’n zware ademhaling; na recent onderzoek in het ziekenhuis, blijkt zijn hart niet goed te functioneren en denkt de arts aan ‘n trauma verwerking … de moeder van deze jongens is weggelopen met ‘n andere man.
 
 
Ketut Budiana zit bij Putu in de 1e klas, Pina in de 3e klas middelbare school; van beiden is de vader overleden. Zeer snel komen ze in het ritme & routine van ons weeshuis, nieuwe vriendschappen zijn reeds gesloten en ze uiten nu al dat ze het heerlijk vinden in het weeshuis en zich veilig voelen.
 
   
 
Dika (onder) , onze kleinste ‘dondersteen’, is door ‘n periode van stelen gegaan. Het gaat nu geruime tijd goed en hij zit nu in groep 3 met zijn weeshuis vriendjes / klasgenootjes … Putu & Putu

 

Er zijn door de jaren heen al heel wat Lion King kinderen afgestudeerd of direct na de middelbare school gaan werken. Kadek Budi (naast Frankie) werkt op het vliegveld en komt regelmatig in het weekend gezellig bij ’t weeshuis langs ; ‘t is mooi om te zien hoe ze volwassen worden.

Voorbereidingen kerst:

Oktober … en onze tieners & studenten zijn alweer volop bezig met de Kerst … toneel, dans & zang. Umbu (foto keuken corvee) speelt de hoofdrol ; hij doet vaak mee aan diverse sport wedstrijden op Bali en heeft laatst Euro 40,- prijzengeld gewonnen !

Zondag’kerst’middag 25 december – mocht u in de buurt zijn – u bent van harte uitgenodigd!

Gezocht : Singaraja weeshuis bezoekers, wonende dichtbij Schagen / Den Helder, die lichtgewicht PROMO spulletjes willen meenemen welke reeds klaar liggen, o.a. : visite- & bedankkaartjes, enkele Lion King shirts, auto plak magneten, etc. … graag contact opnemen met ons bestuur.

Warme groetjes vanuit een zonnig Singaraja,

Frankie & Marinka                       
[email protected]

www.lionkingbali.com (website)
[email protected] (bestuur)

 ‘Terima kasih’
Recent Juttersbezoekje (bijlage) …

Jan & Peggy Kamperman uit Julianadorp kwamen onze kinderen verassen met een flinke donatie die ze middels ‘n feestje hadden ingezameld. Peggy had haar Bali reis gewonnen met de reden dat ze graag ons weeshuis wilde bezoeken.

Al onze kinderen zochten ’n stelletje uit (met de nodige adviezen), wat natuurlijk heel wat uurtjes in beslag nam, maar ze hebben intens genoten. basisschool meiden Redi, Putu, Sri en Susi

 

Toen onze ‘kleine mannen’ klaar waren, maar de ‘grotere meiden’ nog laaaaaaange niet, werden ze melig en zochten ze sjans met de paspop ...
 
Vervolgens ‘onverwachts’ lekker uit eten met z’n veertigen bij de nieuwe ‘Manalagi’ en tenslotte wacht in het weeshuis ’n verassings taart, want Peggy was jarig ! Zo was het feest compleet …
 
De volgende dag met onze gasten naar de markt om het ‘restant’ van hun inzamelingsaktie op te maken aan 500 kilo rijst en ander voedsel voor het weeshuis. Onze kids eten meer dan 100 kilo rijst per week …
 
 
Putu & Putu, Dika, Adin
 
Na de markt even uitwaaien in de haven van Singaraja, toen op dat moment rond ‘t middaguur er ‘n aardbeving (6.8) was op Bali. Frankie was thuis en voelde alles heen & weer gaan, maar gelukkig is alles goed gegaan in Singaraja.

IEDEREEN die meehelpt, op wat voor wijze dan ook; heel hartelijk dank ! Onze kinderen zijn u allen enorm dankbaar …