Nieuwsbrief 27/09/2013

Download hier de nieuwsbrief in PDF formaat 

AL 12 SCHOOLJAREN LANG, MAAKT U HET VERSCHIL ! 

Zoveel kinderen op Bali redden het slechts tot de basisschool ...  en in  veel gevallen maken ze het niet eens af. Onze oudere kinderen realiseren dit maar al te goed, want ze zien het overal om zich heen als ze hun familie, broertjes & zusjes en vroegere vriendjes ontmoeten in hun dorp...  en de misere waarin zij verkeren. Hoe hoger geschoold, hoe beter hun kansen om niet terug te vervallen in die akelige cirkel van armoede; daarom help ze ! 

RESULTATEN VAN STICHTING LION KING BALI 

Al 12 schooljaren lang werpt ons Lion King project zeer goede vruchten af; al 23 jong volwassenen konden studeren, 43 jongeren de basis-  & middelbare school doorlopen en hun plaats in de maatschappij ingenomen ! Onze weeshuizen beginnen nu aan hun 13de schooljaar, Medan 9de schooljaar. In Indonesie dragen ze uniformen vanaf de basisschool, de onderbouw middelbare school (SMP 3 jaar) en de bovenbouw middelbare school (SMA 3 jaar).  De uniformen beginnen een vrolijk uiterlijk te krijgen i.p.v. het klassieke standaard tenue. Hoe hoger geschoold, hoe beter hun kansen om niet terug te vallen in de cirkel van armoede ... help deze nieuwe lichting. Maakt u opnieuw ’t verschil, simpel d.m.v. onderwijs te doneren ? Voor ‘n gestudeerd kind is het toch wel HEEL moeilijk om nog arm te blijven !  

 
  
 
  
 
Afgelopen juli 2013 is Falintin afgestudeerd in Toerisme management en heeft direct ‘n baan bij Harris Hotel Kuta! Deze maand is Mulianing afgestudeerd aan de Hogere Land- & tuinbouw Uni en werkt al jaren in de Bibliotheek. Volgend jaar studeert Maheni af (zie boven in ‘t zwart), die al les geeft aan ‘n middelbare school; haar docent zegt dat ze de meest getalenteerde lerares is in haar groep ... ze heeft ook zeer veel oefening gehad in het weeshuis !  
 
 
NIEUWE KINDEREN 
 
Sintya & Edy zijn twee van de zeven nieuwe kinderen. Ons weeshuis zou zoveel meer van deze prachtige kinderen kunnen helpen van arme gebroken gezinnen uit de dorpen ...  ‘n Enorme klus om ieder jaar weer de fondsen voor hun succes verhaal bij elkaar te brengen. Wij vragen u daarom, om zoveel mogelijk van uw familie, vrienden & kennissen over Lion King Bali te vertellen ... succes is gegarandeerd : u maakt verschil ! Help ons netwerk van achterban te vergroten of organiseer activiteiten voor de toekomst van deze kids.  
 
   
 
 
DONKERE WOLK ... 
 
Onze grootste sponsor (voor onze Medan kinderen, onze weduwen en ons persoonlijk onderhoud) is ontslagen op 55 jarige leeftijd als CFO van ‘n top bank; nu ‘n enorm gat in ons budget ! We geloven dat we samen met uw hulp, zeker door deze crisis heen zullen komen en een meer gespreide basis van inkomsten zullen bewerken. Het bijltje erbij neerleggen is voor ons ‘pertinent’ geen optie ! Dagelijks worden we met zeer schrijnende situaties op Bali geconfronteerd, maar ook met hart verwarmende veranderingen in de levens van onze wezen & weduwen. 
  
VERANDERDE LEVENS 
 
Sudami in school sporttenue (links) en haar zusje Nengah; al 10 jaar bij ons en nu op de bovenbouw. Zeer getalenteerde sportieve meiden wiens arme familie het niet verder dan de 4de klas basisschool hebben gered. Sudami is erg muzikaal en wij weten zeker dat beiden ‘n goede toekomst tegemoet gaan!
 
 
 
   
 
KOMANG SUTANA GETROUWD 
 
Komang ons 1e straatkind ging al 2 jaar niet naar (de basis-) school. Door flinke motivatie heeft Komang uiteindelijk een universitaire graad Toerisme management gehaald ... Nu als kwaliteits controleur te werk bij een voedelfabriek. Vorige maand is hij getrouwd met Kristina. 
 
  
 
HELP ONZE NIEUWE STUDENTEN 
 
Astiti & Kadek Arta hebben reeds een sponsor.  Lisna is gestart met een 4 jarige universitaire Management opleiding. Sumenari gaat nu voor een opleiding lerares kleuterschool. Augustus 2013 is hierdoor onze duurste maand ooit, wij hebben helaas geen reserves om de gevolgen van die DONKERE WOLK op te vangen. 
Uw inzet voor al deze kinderen is juist nu van enorm belang, want nogmaals ... u kunt werkelijk het verschil maken hier
 
  
 
Frankie & Marinka (oprichters) [email protected] 
 
Website : www.lionkingbali.com
 
Bestuur : [email protected]  
 
Donaties naar :
Stichting Lion King Bali (ANBI)
Gironummer 9024484
Alie Postmastraat 19
1742 SR  SCHAGEN