Nieuwsbrief 12/12/2013

 download hier de nieuwsbrief in PDF formaat

 

LION KING BALI OKTOBER – DECEMBER 2013

Na onze vorige ‘brandbrief’ is er extra hulp gekomen, om de enorme klap van het wegvallen van onze hoofdsponsor op te vangen en daar zijn wij namens onze weduwen & wezen enorm dankbaar voor, maar ... het is lang niet afdoende om Lion King Bali uit de gevarenzone te dragen. Lion King Bali schudt nog altijd op zijn grondvesten ...

‘Een veilig & liefdevol thuis voor een wees of een weduwe, hoeveel is dat u waard?’

Rigoreuze operaties zijn momenteel gaande, overal is het chirurgenmes ingezet om zo zorgvuldig mogelijk en zo pijnloos mogelijk te snijden. Omdat de fondsen van onze hoofdsponsor waren gestopt, hebben we ons Medan weeshuis (Family Hut) met gemengde gevoelens in de liefdevolle handen van een nieuwe NL stichting ter adoptie moeten overdragen. Desmond & Ellen Gootjes van dare2give.org gaan zich inzetten; momenteel zijn Ellen & Linda (mede oprichtster), in het Medan weeshuis om het ‘ouderschap’ samen met de staff Ebit & Minar aan te gaan.

Zie hun nieuwe website: www.dare2give.org  

En de website van Ellen: www.ellebel.nl   Ellen Gootjes is een professionele clown!


VISIE 2014

Lion King Bali richt zich op de weduwen & wezen in Bali Singaraja omgeving. We willen op een duurzame wijze, fondsen aanwenden om ons weeshuis & weduwenhuis te doen uitgroeien tot hun maximale capaciteit; een veilig & liefdevol thuis voor weduwen & wezen ... en vervolgens met behulp van onze wezen, het helpen van de allerarmsten in nabijgelegen dorpjes op praktische manieren, o.a. middels wekelijkse voedselpakketten, warme maaltijden & medische hulp.

ONS WEDUWENHUIS

Momenteel 5 weduwen, maximale capaciteit 10 vrouwen. Vorige maand is onze demente oma Nuraini (zie rolstoel, rechts) rustig in haar slaap overleden. Oma Ci Heni (staande in deuropening) ligt sinds begin november in coma, nadat ze voor de 3e keer een hersenstroke heeft gehad. Ze lag weken in het ziekenhuis op ICU, ligt nu weer veilig thuis op haar eigen kamer, maar nog steeds in coma ...  
 
Een weduwe veilig & liefdevol thuis verzorgd, wat is dat u waard ...
 
De zeer intensive verzorging van een comapatiente vergt ‘n flinke inzet: sondevoeding, katheters, luiers, extra staf, masseuse en een verpleegster die geregeld langs moet komen.
 
Een renovatie moet plaats vinden; dak lekt, hout is aangevreten door witte mieren, er moeten vele aangepassingen komen, bijv. overal rondom veiligheidsgrepen aan de muur, een noodzaak die we nog niet hebben kunnen realiseren. De openstaande rekening van oma Heni (ICU ziekenhuis); allemaal moeilijke keuzes ...

   

Aparte verschijning in ons weduwenhuis is onze schizofrene Mek Banjar; ‘n dwangmatige ‘puinhoopmaakster’. Ze zoekt bloemetjes in de wijde omgeving, maakt daarvan offerandes en verkoopt die op de markt. Overal waar ze gaat zitten in het weduwenhuis, is het binnen ‘no time’ een enorme bende, wat onze staf tot wanhoop drijft. We hebben al een schuurtje laten bouwen voor al haar troep (flessen, dozen en alles wat geld opbrengt), maar toch sleept ze alles naar haar eigen kamer, die elke maand door onze staf wordt leeggehaald & ontsmet vanwege een enorme stank overlast. Tijdens het ontsmetten vonden we onder haar matras, haar complete levensspaarcentjes, omgerekend zo’n 500 euro! Ook weer geweldig toch ... onze oude entrepreneur.
 

KERST 2013

Zondagmiddag 22 december vieren we Kerst in het weeshuis. Naast onze weduwen & armen uit de omgeving, komen ook de wezen uit een ander weeshuis kerst vieren & logeren. Totaal 200 man voor wie we elk een maaltijd, voedselpakket en een kerstkadootje bereiden; voor velen hun 1ste kerst.

Het ontdekken & ontwikkelen van de talenten van onze wezen, zodat ze tot hun volle potentie kunnen komen in ’t leven ... in een veilig & liefdevol thuis,

... wat is dat u waard ?

    
   

KERSTKLEDING

Middels ’n donatie voor kerstkleding, zijn we zoals ieder jaar met alle kinderen naar de lokale V&D gegaan. Enkele uren in een zweterig, zeer lawaaierig warenhuis, 40 kinderen via de paskamers van de juiste kleding voorzien ... paracetamolletje van tevoren ten zeerste aangeraden.

Juist in mindere economische tijden, waarin wij allemaal een stapje terug doen, gedenk dan het eeuwenoude principe:
 
Wat we zaaien ... zullen we ook oogsten’.

  

  

Warme groetjes van Lion King ... ‘de andere kant’ van Bali,

Frankie & Marinka (oprichters): [email protected]

Website (met PayPal): www.lionkingbali.com

Bestuur: [email protected] 

Donaties naar:

Stichting Lion King Bali (ANBI)

Gironummer 9024484

Alie Postmastraat 19 1742 SR SCHAGEN


HARTELIJK DANK VOOR UW HULP.

FIJNE FEESTDAGEN & HET ALLERBESTE VOOR 2014 !