Nieuwsbrief 09/11/2014

Download hier de nieuwsbrief in PDF formaat

NEDERLAND – BALI 

Onze zomerbreak naar Den Helder is onverwacht langer geworden door de vertraging van de verlenging van ons 5 jaar visum die je in het buitenland moet aanvragen. Volgens onze visum agent was onze papierwinkel in orde en moesten we geduld hebben. Na twee x onze tickets verlengd te hebben, raakte ons geduld op en zijn we nu op Bali op een toeristenvisum. Dit betekent vaak uitreizen, totdat ons 5 jaar visum rond is.   
 
  
 
Ons verblijf in NL was heerlijk. Velen ontmoet, gesproken, presentaties gegeven en een goed verblijf in Hotel Den Helder gehad. Heel veel dank! We hebben genoten en samen heel veel kunnen doorspreken op onze favoriete stek in de wereld; de prachtige Helderse duinen, waar we beiden zo verknocht aan zijn. Toch is ons verlangen veel sterker naar ons leven in Singaraja, waar we na 15 jaar volop genieten van ons werk met onze Balinese kinderen.  
 
LION KING BALI GASTEN 
 
Er zijn veel NL gasten langs geweest afgelopen zomer, die door onze staf Ayu & Charles werden ontvangen. De kinderen werden flink verwend met speelgoed, kleding en ondergoed, stroopwafels, ijsjes en gezond voedsel van de Singaraja markt. We willen iedereen heel hartelijk danken voor alle hulp, namens de Lion King Bali kids.
 
     
 
    
Nieuw bij Lion King is Nova, linksvoor in het geel. 
 
 
 ONAFHANKELIJKHEIDSDAG 2014
 
  
LEKKER THUIS 
 
 
  
Vlnr: Sutarmining, Frankie, Mega, Nengah & Astiti.  
 
De oudere reeds afgestudeerde meiden, zoals Mega, Mulianing Maheni en de nog studerende Astiti helpen mee in het weeshuis met bijv huiswerk begeleiding, voorbereidingen voor de Kerst en de jeugddienst op zondagmiddag in het weeshuis. 
 
NET AFGESTUDEERD !! 
 
 
Maheni, ’t zusje van Wintarini, is in augustus afgestudeerd aan de leraren opleiding. Zus Winta, in de groene ‘funky dress’, is ook reeds afgestudeerd (Informatica) en werkt in de bieb in Lovina, ‘Coba Baca’. Voor nu helpt Maheni mee in het weeshuis met huiswerkbegeleiding. Reeds tientallen kinderen van het Lion King Bali weeshuis zijn door de jaren heen afgestudeerd aan de Universiteit.  
 
 
CUM LAUDE 
 
  
 
Mulianing is eindelijk afgestudeerd aan de Hogere Land- en Tuinbouwschool. Ze was al een lange tijd klaar, maar kon pas later afstuderen.
Samen met dochter Zoe Michelle trots op de foto tijdens haar ceremonie op de 24ste oktober 2014.
Hartelijk dank voor uw steun aan deze kanjers. Zonder u was dit niet mogelijk. 
 
WEDUWENHUIS 
 
De afgelopen zomer zijn er 2 weduwen  uit ons weduwenhuis (zie foto) van ons heen gegaan. Oma Giok (in rolstoel) was erg oud en was fysiek op. Ze sprak nog een beetje Nederlands. Oma Nik Sari (staande), is onverwacht overleden aan nierfalen. Ze wilde niet meer naar het ziekenhuis toe; we zullen haar missen. 
 
 
 
We gaan eerst het weduwenhuis flink onder handen nemen, voordat we nieuwe weduwen innemen; het dak lekt (oude dakpannen vervangen), plafonds vernieuwen (waterschade), veel houtwerk vervangen (flink aangevreten door witte mieren), badkamers & keuken renoveren en het geheel rolstoelvriendelijk maken. We hebben ziekenhuisbedden nodig en veel ander hulpmateriaal om deze dames optimaal te kunnen verzorgen. Uw hulp is hiervoor nodig.  
 
RENOVATIES WEESHUIS 
 
Onze 8 oude badkamers hebben we gesloopt. Er was alleen ‘n mandi bak en een ‘Franse WC’ (zo’n gat in de grond), maar nu hebben de kinderen een ‘zit WC’, een douche erbij gekregen.  De meiden zijn heel blij omdat ze hun lange haren nu makkerlijker kunnen wassen. De voorkeur gaat nu uit naar een ‘zit WC’.    
 
 
 
NU EEN NIEUWE KEUKEN NODIG 
 
De keuken van het weeshuis heeft ook een flinke opknapbeurt nodig na ruim 10 jaar niets meer eraan te hebben gedaan. Dagelijks wordt er voor 40 personenen gekookt en wordt door iedereen intensief gebruik gemaakt van deze keuken. Een grote afzuiginstallatie boven het kookgedeelte is echt geen overbodige luxe en een ruimere plek voor de afwas is zeer wenselijk.
 
Helpt u mee met de nieuwe keuken voor het weeshuis?    
 
OEFENEN VOOR DE KERST 
 
Volgende maand is het alweer Kerst. De Lion King kinderen maken er altijd een grootse happening van met dans, theater en zang - met zo’n 150 (arme) bezoekers uit de dorpen, die allemaal te eten krijgen en een voedselpakket. Dit keer is het thema ‘de Balinese cultuur’. Binnenkort mogen de kinderen zelf een nieuw stelletje kleding voor de Kerst uitkiezen bij de Hardys (lokale V&D). Helpt u mee deze Kerst wederom onvergetelijk te maken, voor zowel onze weduwen, weeskinderen, armen & gehandicapten? 
 
 
  
Frankie & Marinka (oprichters): [email protected]  
 
Website (met PayPal): www.lionkingbali.com  
 
Bestuur: [email protected]   
Stichting Lion King Bali (ANBI)
Gironummer 9024484 / IBAN: NL77 INGB 0009 0244 84 
Alie Postmastraat 19
1742 SR SCHAGEN