Nieuwsbrief 04/04/2015

Download hier de nieuwsbrief in pdf formaat

 

Met een beetje goed weer zien de Lion King Bali bezoekers onderweg vanaf de bergpas bij Bedugul de imposante Agung vulkaan liggen in het oosten; je voelt je een beetje in de wolken. Nog een goede reden om ons te bezoeken! In deze editie de keuken renovatie, nieuwe studenten in de startblokken en ‘t bezoek van tieners uit Hong Kong ... 

Bezoek kregen we ‘t begin dit jaar van onze Helderse vrienden, de familie Bos van Hotel Den Helder / Wienerhof en Liesbeth de Jong (allen verschuilen zich achter de kids ;). Ze hebben wederom ‘n prachtig bedrag ingezameld dmv diverse akties in 2014. Een ieder die hieraan heeft meegewerkt, heel hartelijk bedankt. Jullie maken elk jaar werkelijk ‘t verschil onder de wezen hier op Bali.  

Soms krijgen we expliciet ‘t verzoek om speelgoed te kopen van ‘n donatie en dat doen we dan ook. Een goed excuus voor ons om langs de imposante vulkaan naar het zuiden van Bali te rijden, om lekker met wat kinderen te gaan shoppen. Astiti kiest spulletjes uit in de Carrefour in Kuta. De kids vechten vervolgens thuis, wie er die avond mag slapen met de beertjes Paddington.   

 
(KEUKEN)RENOVATIE 
 
Door 40 kids meer dan 10 jaar lang dagelijks intensief gebruikt te zijn,  is de keuken echt toe aan modernisering. We hebben net een aanbetaling gedaan op een ‘304 kwaliteit’ roestvrijstalen keuken &  afzuiginstallatie, zodat we voortaan weer kunnen ademen in de nieuwe keuken. Binnenkort wordt de oude keuken geheel gesloopt en alles wordt opnieuw betegeld. De verwering v/d tegels, rottend hout en de vet aanslag op de muren, is pas van dichtbij te zien. Verder moeten er nieuwe pannen, borden & bestek komen.  
 
 
Door de enorme hoeveelheid regen in maart, moet na de keuken ook de rest van het weeshuis een opknapbeurt krijgen. Het lekkende dak boven bij de meidenkamers hebben we tijdelijk kunnen repareren. Maar na de keuken is ons weduwenhuis eerst aan bod, want daar is de lekkage niet meer tijdelijk te stoppen. Het is zeer noodzakelijk dat we de badkamer voor onze weduwen rolstoel begaanbaar maken. Indien u serieus geinteresseerd bent, dan kunt u op onze website verdere foto’s en kosten specificaties bekijken.  
 
www.lionkingbali.com/renovatie-weeshuis/56.xhtml
www.lionkingbali.com/renovatie-bejaardenhuis/54.xhtml 
 
 
Elke avond is ‘t tijd om gezamenlijk huiswerk te maken, wat altijd gezellig is. Onze (voormalige) studenten helpen de kinderen bijzonder goed. De samenwerking stimuleert enorm, waardoor  zelfs de niet zo snelle leerlingen aardig mee komen. Tientallen Lion King ‘kinderen’ hebben op deze manier, toch een universitaire opleiding kunnen afronden in de afgelopen jaren. Door uw hulp verandert de toekomst van een kansloos weeskind. Hartelijk dank daarvoor.  
 
 
 
 
 
AANKOMENDE STUDENTEN 
 
Frans (ook Umbu = prins genoemd) wil naar de sportacademie. Een passende keuze, want hij is onze atleet en kan aardig meekomen met de top van Bali. Nengah wil Management studeren en Sutarmining wil de lerarenopleiding doen. Helpt u mee deze kanjers te laten studeren? Studeren voor een kind in Indonesie is behoorlijk duur. U kunt ook aangeven dat uw gift naar de ‘algemene pot’ voor alle studenten gaat.  
 
   
 FRANS/UMBU                                                NENGAH                                          SUTARMINING

BEZOEK INTERNATIONALE SCHOOL HONG KONG 
 
De 29ste maart hadden we wederom een school vanuit Hong Kong (CAIS) op bezoek. Verdeeld in 5 groepen samen met onze wezen; zaalvoetbal, sport, markt bezoek, creatief & muziek. Daarna samen zingen, kadootjes & eten. Deze culturele uitwisseling is uitermate goed voor onze wezen. 
 
 
Een overheerlijke soto ayam (kippensoep flink gevuld) en sate ayam, zo’n duizend stokjes(!) klaargemaakt, was bij iedereen ‘n groot succes. Frank legde aan de Hong Kong kids uit hoe je de soto ayam eet. Iedereen heeft overduidelijk gesmuld en velen hebben een tweede keer opgeschept.
 
 
De aankomende tijd wordt dus financieel wederom ‘n pittige tijd. Ons weduwenhuis gaat volledig gerenoveerd worden (dak, plafonds, muren, badkamers, keuken), onze weeshuiskeuken wordt gesloopt, leidingen omgelegd, betegeld, een professionele afzuiginstallatie wordt geplaatst en o.a. het afwas- en kookgedeelte wordt van roestvrij staal op maat gemaakt. De voorbereidingen zijn inmiddels begonnen en vraagt veel tijd & energie van ons. 
 
Daarnaast willen we weer wezen innemen om weer op de 40 kids te komen. De schoolkosten moeten binnenkort betaald worden voor kinderen & studenten. Kortom, we hebben uw hulp deze aankomende maanden extra hard nodig en wij nemen weer stappen in geloof dat alles rond gaat komen. Alvast heel hartelijk bedankt voor uw hulp.  
 
Frankie & Marinka (oprichters): [email protected]                  
Website (met PayPal):www.lionkingbali.com 
Bestuur: [email protected]  
 
Stichting Lion King Bali (ANBI)
IBAN: NL77 INGB 0009 0244 84
Alie Postmastraat 19
1742 SR SCHAGEN