Nieuwsbrief 05/10/2016

download hier de nieuwsbrief in pdf formaat

Na een lange fijne zomer in (hotel) Den Helder, waarin we veel sponsors hebben ontmoet was het weer goed om naar huis te gaan. Direct hebben we een dagtrip met onze tieners gemaakt om bij te praten.

Natuurlijk hebben we vaak veel lol met elkaar. Al deze tieners wonen al jaren in ons weeshuis en Nengah (meisje in blauw poloshirt) zelfs al 15 jaar. Nengah studeert Management. We zijn dan ook een hechte familie.

Vlnr: Astiti, Wanti (achter de boom), Susi, Nengah, Sumerta en rechts zijn 1 jaar jongere broertje Widi (dé kanjer van het weeshuis)


Over enkele maanden willen twee van onze jongens (Wanti en Sumerta) zich inschrijven voor hun studie aan de universiteit in Singaraja. Zij zijn op zoek naar een serieuze persoonlijke sponsor, die gedurende hun volledige studie financieel kan en wil helpen, want een student financieren (studie EN levensonderhoud) is niet goedkoop.

Onze Stichting Lion King Bali heeft de ANBI-status en u kunt zich voor 5 jaar vastleggen, waardoor u een betere belastingteruggave kunt krijgen. Meer hierover aan het eind van de nieuwsbrief.

   

Vlnr: Redi, Wanti en Astiti

Zowel Wanti als Sumerta zijn leuke, jonge, nog speelse, maar hardwerkende jongens, die zich ook goed inzetten in het weeshuis. Wanti wil Engels gaan studeren (tweede keus is informatica). Hij is een rustige, serieuze, maar ook grappige jongen.

Een totaal andere jongen is Sumerta. Hij is een sociale, slimme jongen, die altijd bezig is. Hij wil elektrotechniek gaan studeren. Reeds 2 jaar op rij is hij de beste leerling van zijn school. Onlangs ontmoete hij daarom de burgemeester van Singaraja. Sumerta ontving als gift het schoolgeld voor zijn laatste jaar van de middelbare school.

En dat voor een zoon van een simpele landarbeider uit de bergen, die bij ons de kans van z’n leven krijgt ...

Wie helpt deze twee hoogvliegers naar een fantastische toekomst? 

Astiti is een slimme, lieve verlegen meid, studeert Accountancy en is bijna klaar. Toen we net naar NL aankwamen, kregen Asty en Ferry een zwaar motorongeluk in de bergen bij Bedugul, waar ze met hoge snelheid het ravijn zijn ingereden en gestopt werden door een boom. Ferry had gebroken ribben en een gebroken sleutelbeen, wat met een plaatje is vastgezet, maar Astiti had meerdere gecompliceerde botbreuken in gezicht en arm, wat tijd nodig heeft om goed te helen.

Dit afgelopen jaar hebben we veel nieuwe kinderen ingenomen, toevallig zijn het weer voornamelijk jongens. (Zie onze vorige nieuwsbrieven). Onze laatste aanwinst is Awan, op de foto links in het midden en zit in de 5de klas lagere school. Awan betekent wolk.

Van links naar rechts: Sani, Nyoman Agus, Awan, Susila en Rendi. Ze zijn uiteraard allemaal ontzettend blij dat ze in ons Lion King weeshuis wonen.

Het meisje Sani, zit nu enkele maanden in de eerste klas lagere school en we hopen dat ze dat aankan. Sani krijgt elke avond intensieve (huiswerk) begeleiding van Astiti en twee andere meiden in het weeshuis, wat deze meiden erg zwaar valt, maar geduldig doorgaan. Sani heeft een zwakzinnige moeder en woonde in een hutje in het oerwoud. We kijken het een tijdje aan of Sani zich kan aanpassen. Ondanks dat ze amper kan communiceren, is ze erg gelukkig in het weeshuis. We hopen dat de lagere school verder wil en kan met Sani.

Lion King Bali heeft ook een weduwenhuis in Singaraja, waar oudere vrouwen de laatste jaren van hun leven kunnen genieten. Jaren geleden hebben we het gebouwd met 2de hands goedkope materialen. Nu was het de tijd om een nieuw dak te plaatsen met de juiste dakpannen. Zodra we weer de financiële middelen hebben, gaan we door met de binnenkant te renoveren en het weduwenhuis geschikter te maken voor de verzorging van ouderen.

Als we ook binnen klaar zijn met de renovatie, zullen we nieuwe weduwen innemen. Helpt u mee deze weduwen hun laatste liefdevolle thuis te geven?

 

De afgelopen zomer zijn er gelukkig weer gasten langs geweest bij ons weeshuis. Iedereen is van harte welkom om ons weeshuis te bezoeken; alleen op afspraak tijdens werkdagen in de middag.

We hopen dat iedereen (ook bekenden) onze nieuwe Contact gegevens (Route en bezoekersinfo) op onze website even wil doorlezen, indien u een bezoekje plant. www.lionkingbali.com