Nieuwsbrief 20/01/2017

 
download hier de nieuwsbrief in pdf formaat
 
Onze jaarlijkse ‘Lion King Got Talent show’ werd dit jaar gewonnen door de groep van Mega/Astiti, die in slechts een week deze grandioze modeshow van kranten heeft neergezet. Mega (die zelf is opgegroeid in het weeshuis en nu lerares is) is haar roeping misgelopen als modeontwerpster. De jury heeft deze groep unaniem uitgeroepen tot winnaar met een dikke TIEN.
 
 
Vervolgens zijn we echte kerst kleding gaan halen bij de Hardys en de Carrefour, wat elk jaar een hele middag in beslag neemt, waar iedereen uitgelaten & blij van werd.
 
 
De kinderen en tieners zijn altijd erg druk met school en hun dagelijkse routine in het weeshuis. Zelfs voor ons is het extreem moeilijk om samen iets leuks te organiseren. We hebben een ochtend- en middaggroep die naar school gaat, zelfs op zaterdag. Daarbij hebben niet alle scholen tegelijkertijd vakantie. Alleen in de avond en op zondag zijn we soms compleet en genieten we van de tijd samen als familie. Onlangs zijn we naar een kermis pretpark gegaan en iedereen vond het uiteraard beregezellig.
 
  
 
 
Net doen alsof het koud is op Bali
 
Estrelita & Gerrit Jan (stichtingsbestuur) waren afgelopen Kerst bij ons en organiseerden wederom het Lion King Bali voetbaltoernooi; de jongens zijn reuzeblij met hun nieuw zelf uitgekozen tenues.
 
 
 
 
 
 
Kerst bij ons is altijd speciaal en een hele organisatie. Meer dan 150 Hindoe gasten kwamen naar het weeshuis om samen Kerst te vieren. Onze tieners hadden wederom een krachtig toneelstuk opgevoerd en de gasten genoten van de snacks en een maaltijd. De arme mensen uit de kampong namen hun wekelijkse voedselpakket mee naar huis. Onze tieners begrijpen hoe belangrijk het is zich uit te strekken naar de armen, maar ook naar hun vrienden en ze zijn hier zeer serieus in.
 
   
Outreach naar 150                                                             Blinde vrouwen uit voedselprogramma
  
HOE DOET LION KING HET?
 
1. Ons Lion King Bali weeshuis heft de capaciteit voor 40 kinderen, maar nu zorgen we voor (slechts) 30 kinderen en tieners. Willen we terug groeien naar 40 kinderen, dan zou ons budget ook meegroeien met een extra Euro 20 duizend per jaar. U kunt persoonlijk het leven van een wees veranderen, wat wij hebben gedaan met meer dan 100 wezen in het verleden.
 
2. Ons weeshuis moet hoognodig onze 4 oude computers vervangen; twee voor de jongens, twee voor de meiden Euro 4 duizend. 
 
3. Ons weeshuis heeft nu twee motoren nodig, zeker als er nieuwe kinderen bijkomen, omdat niet alle kinderen met de weeshuis bus meekunnen, vanwege verschillende scholen en tijden, vooral onze studenten. Euro 3 duizend.
 
Frankie & Marinka zijn 25 geleden getrouwd op Bali; wie had toen gedacht dat we het 25 jaar later zouden vieren met onze 30 Balinese kinderen. We hebben de afgelopen 17 jaar gewoond op Bali en hebben meer dan 100 lieve tieners mogen opvoeden. Onze viering was eenvoudig en intiem, precies zoals we het wilden, samen
met onze kinderen en Gerrit Jan & Franks zusje Estrelita die 12,5 jaar geleden op Bali getrouwd zijn.
 
 
Nu zijn we weer heerlijk terug in onze dagelijkse routine, waar iedereen blij van wordt, want het was voor iedereen wel een erge drukke tijd geweest.
 
Op onze vernieuwde website kunt u meer lezen over al onze projecten, bezoekers- en bankinfo www.lionkingbali.com 
DANKJEWEL voor alle hulp in 2016 & hopelijk ook in 2017.
 
Warme groetjes, Frankie & Marinka (oprichters) [email protected]