Nieuwsbrief 01/09/2017

download hier de nieuwsbrief in pdf formaat

Reeds 18 jaar op Bali en we hebben ondertussen meer dan 125 tieners opgevoed. Met de meesten zijn we heel close. Wanneer ze uitvliegen, blijven sommigen hangen en worden deel van Lion King Bali; Mega, Maheni, Mulianing en Sutana helpen altijd mee.

  

In april hebben we enkele ‘eerste generatie’ kids weer ontmoet, die we tijdelijk uit het oog verloren waren.
Links: Adi, Marinka, Eva & Frankie / Rechts: Novi en haar man (!) op de Pasar Malam, pal achter ‘t Lion King Bali weeshuis; het gaat goed met ze.

In geloof … hebben we de afgelopen maanden veel kinderen in nood ingenomen; 3 jongens en 12 meisjes. Veel aanpassingen zijn nodig en iedereen is opgerekt tot het uiterste; het weeshuis is rumoerig & druk. We hebben een herziene vol week schema, met veel activiteiten om weer een EENHEID te worden. Alle kinderen zijn enthousiast en dankbaar om terug naar school te kunnen gaan; vol trots laten ze hun nieuwe uniformen zien. We hebben nu een tweeling (meisjes) en het was moeilijk om ze uit elkaar te houden. Als we de meisjes (vanaf 12 jaar) niet hadden ingenomen, moesten ze zeker aan het werk op het land of in de huishouding bij iemand. Wederom hartelijk dank voor het verwezenlijken van de dromen van deze meisjes (en jongens).

Nog steeds is onze zaterdag avond onze ‘Soto avond’ (kippensoep), bij ons thuis op ons terras met onze oudste tieners, waar we geestelijke- en puberzaken bespreken. Aansluitend kijken we binnen ‘n DVD met snacks, om samen te relaxen; dit houdt ons close met onze oudere tieners, die goed meehelpen in het weeshuis, juist nu ze de nieuwe kids moeten begeleiden.

Astiti & Marinka hebben 2 extra nieuwe gitaren gekocht, want Frankie heeft er een grote groep gitaarstudenten bij, waar iedereen enorm van geniet.

  

Nadat Lisna afgestudeerd was, is ze met de noorderzon naar Dubai vertrokken om een jaartje als nanny te werken. Niet blij met haar bestemming (single, mooie meid in vrouwonvriendelijk Dubai), maar we moeten haar laten uitvliegen. Lisna was nog nooit buiten Bali geweest en werkt nu zonder werkvergunning en reist alleen naar Oman voor haar visa. Gelukkig werkt ze voor een Indonesisch gezin, dus is ze niet al te alleen.

Het is voor donateurs mogelijk om ons weeshuis te bezoeken (alleen op afspraak, via Email). Onze grootste uitgave in het weeshuis is voedsel en sommige donateurs vinden het leuk om praktisch te helpen door samen met ons vers voedsel te kopen op de traditionele markt, waar we altijd een hoop lol hebben. Zo geven wij 100% en volledige inzet … U ook ?


Lion Kings website is altijd actueel met foto’s en bezoekersinfo. U kunt zich opgeven voor de nieuwsbrieven en er staan ook diverse manieren op, om Lion King te helpen. www.lionkingbali.com

Mocht u niet een antwoord vinden op uw vraag op onze website, dan kunt u ons altijd mailen op: [email protected]

Helaas hebben we onze iconische Lion King muurschildering net moeten verwijderen, want de muur was hard toe aan renovatie en wordt nu (voorlopig) een strakke muur.

Alleen u maakt dit weeshuis mogelijk en verandert de levens van deze jonge wezen, zodat ze weer een familie en mooie toekomst hebben … Onze dank is daarom groot.  Warme groetjes van Lion King in zonnig Singaraja, Frankie & Marinka.

Hoe kunt u nu uw steentje bijdragen? Momenteel moeten we sparen voor nieuwe computers. Doet u mee? Vermeld dan ‘computers’ bij uw gift. Dank u.

Lion Kings 4 oude computers zijn hard aan vervanging toe. Alle kinderen en studenten werken op school met goede computers. Twee voor onze meisjes en twee voor onze jongens; dit is slechts EEN computer voor TIEN van onze tieners. Totale kosten 4 duizend Euro. Helpt u mee?