Nieuwsbrief 01/12/2017

download hier de nieuwsbrief in PDF formaat.

Het is 4 maanden geleden dat we 15 nieuwe kinderen hebben ingenomen. We hebben 2 zusjes laten gaan, omdat ze niet konden opschieten met onze andere kinderen. We gaan door met de overige nieuwe 13, die hun nieuwe Lion King thuis wel erg fijn vinden, in het hartje van Singaraja. Alle kinderen voelen zich bevoorrecht om (terug) naar school te kunnen. Het blijft voor ons een enorme uitdaging om EEN te worden, ook in Lion Kings dagelijkse routine. 

  

We doen vele leuke dingen samen als 1 grote familie (zie boven en onder), maar onze oudere tieners blijven genieten van ‘hun’ zaterdagavond bij ons thuis (zie rechts onder), waar ze tiener issues delen met een heerlijke maaltijd en een actie DVD tot middernacht. Lion King Bali is mogelijk door uw hulp.

Maheni, een voormalig Lion King weeshuis meisje, die nu een lerares is, heeft net een dochter gekregen. Maheni werkt in de avonden in haar voormalige Lion King t(e)huis, om onze kinderen te helpen met hun huiswerk. Alle Lion King kinderen zijn weg van Maheni’s kleine mooie meisje met de prachtige naam … Grace.

  

Een andere Lion King Bali lerares is Mega (zie onder, helemaal links in de gym) en werkt net als Maheni gedurende de avonden als huiswerkbegeleidster van onze kinderen. Mega is een belangrijk staflid aan het worden, net zoals Ayu (zie onder, samen met Marinka en Mega in de gym). Ayu is al bij ons sinds 1999.

 

Elke avond oefenen onze kinderen voor ons GROOTS Kerstfeest, waar 100 arme Balinese gasten komen voor een heerlijke maaltijd en de gezellige kerstfeestviering. Elk jaar organiseren onze Lion King kinderen een zeer speciale Kerstdag, met veel aandacht (liefde), lekker eten, veel lol, cadeautjes en een goedgevuld voedselpakket. Frankie heeft een Indonesisch Kerstliedje geschreven voor de onze kinderen, gebaseerd op een Nederlandse hit uit 1980. Na het oefenen van de liedjes, dansjes en toneel, laat hij de kinderen grappige korte filmpjes zien op zijn telefoon (zie boven).

     

Astiti (links met zwarte tas) afgestudeerd in Accountancy, heeft een baan gevonden in Denpasar. Asty mist Singaraja & Lion King ontzettend en hoopt in de toekomst terug te komen. Nengah (met bril) doet het ook goed in haar Management-studie aan dezelfde universiteit om de hoek van het weeshuis.

Widi (links onder ) heeft vele talenten en is populair bij de meiden. Widi zit op de middelbare school (richting accountancy) en wil later bij een bank werken. Erg ijverig in meehelpen in het weeshuis, net als Redi & Susi (meidenfoto rechtsboven: links en rechts), die ook op de middelbare school zitten, richting administratie. Widi knipt gratis ‘t haar van vele weeshuiskinderen en in zijn arme kampung (dorp). Toen Astiti verhuisde naar het zuiden heeft Widi de boekhouding van het weeshuis overgenomen.

                                                                                                                

Alleen ’s avonds zijn we compleet in het weeshuis en hebben we elke avond een vol schema, o.a. gezamenlijk eten, huiswerk maken en nu ook dus oefenen voor Kerst.

 

We zijn met 38 kinderen / studenten en hebben slechts 4 verouderde computers en onze oude laptop. Dit betekent 1 computer op 10 schoolkinderen wat niet werkt. Helpt u mee te sparen voor nieuwe computers?

Het is het begin van het regenseizoen en dat betekent een overvloed aan lekker vers lokaal fruit (nangka).

Onze meiden hebben vaak schitterend haar en ze zijn enorm behendig in vlechtwerk.

Ons weduwenhuis wordt alleen nog door een Australisch ouder echtpaar (Vera & Mike) financieel gedragen. Ze hebben ons uitgenodigd om in Australië een ‘fundraising’ te houden, voor de renovatie & operationele kosten van ons weduwenhuis.Als we dit niet hadden aangegrepen, dan zouden we het weduwenhuis dit jaar moeten sluiten. De vraag blijft of we het gaan redden in 2018; het is onze laatste wanhoopspoging om het weduwenhuis te behouden.

  

Mike & Vera hebben ons totaal verrast met tickets voor de film met groots orkest: Amadeus live, in het mooie Sydney Opera House, om daarna direct door te rijden naar de Blue Mountains, alwaar zij wonen.

  

Het is 24 jaar geleden sinds we in de Blue Mountains zijn geweest en we zijn wederom teruggegaan naar Katoomba, The Three Sisters (zie foto op de achtergrond). Een paar heerlijke dagen in de natuur temidden van een inmense schoonheid … nu behorende tot de mooiste dagen uit ons leven. 

   

We wonen al 18 jaar in Azië en voelen ons altijd helemaal thuis in Chinatown; hier bij kereta air, Singapore eten … onovertroffen lekker!

  

Terug op Bali voor de uitbarsting; de wind waait (alles) weg van Singaraja.

Hartelijk dank voor uw hulp in 2017 aan Lion King Bali en wij wensen u alvast fijne feestdagen.
Warme groetjes uit een wisselvallig Singaraja, Frankie & Marinka

[email protected]
www.lionkingbali.com  (Alle info)